Thread: Hartmann Neuron
View Single Post
Old 02-09-2003, 05:47 PM   #9
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Kao sto sam obecao upravo sam uradio par demoa (ako se slozite moze i jos ).
Znaci, prvo cu da se izvinim za moje sviranje ovde posto sam se dosta zaneo te je ritam malo cudan a i efekti koje proizvodim sa Neuronom (i ima jedna katastrofalna greska)
Sve je snimljenu u jednom cugu bez ikakvih eksternih efekata ili sprava (samo su korisceni oni u Neuronu).
Primeri su snimljeni preko SPDIF kabla u Cubase SX sa samplerateom 44.1 KHz i 24 bita (zbog ogranicenosti digitalnog izlaza Neurona).
Napominjem takodje da sve sto cujete je iz Neurona (cak i neka mesta na kojima cete pomisliti da je do audio signala ).
Svi zvukovi koji dolaze iz Neurona nisu semplovi vec modeli (koji se dobijaju analiziranjem sempla u ModelMaker softveru i nemaju) koji pri analizi uzimaju karakteristike zvuka i sve to stavlja u jedan fajl koji je uvek dosta veci od originalnog audio sempla (sve to naravno na Neuronov 20 GB hard disk).
Demoi su u MP3 formatu na 224 Kbit/s.

Neuron Loop - Download (1,6 MB)
Jedan loop uzivo modifikovan koristeci Neuronove model parametre i filtere.

Neuron Sonata - Download (5,0 MB)
Prvi preset na Neuronu, dosta modifikovan koristeci parametre modela odn. loopa.
Kasnije se sve pretapa na drugi Resynator koji ja do mile volje modifikujem da bi posle sve to zavrsio.
Iako je fajl dosta veliki, iskreno vam preporucujem da skinete.

Neuron Guitar - Download (3,9 MB)
Pokazuje mogucnosti Neurona za ubacivanje semplovanih instrumenata a i morphovanje istih (sto se moze cuti pred kraj).

Neuron Sitar to Drum - Download (1,6 MB)
Pokazuje morphing opcije Neurona sto mozete i cuti kada dolazi do pretapanja izmedju pada i loopa jer nije u pitanju prosto smanjivanje jednog, a pojacavanje drugog vec Dynamic Transsphere mod...ne pitajte me sta to znaci

Naravno, ovi demoi jos uvek ne pokazuju Neuron u pravo svetlosti posto ja jos uvek nisam savladao potpuno sve opcije :oops: