Quote:
Originally Posted by rumski
Nema sumnje da je dobro, cim ga je Waves potpisao. Znas zasto bi voleo da ga imam? Zato sto je svaki plug in - digitalni obradjivac zvuka. Dakle, reaguje na audio signal tek nakon A/D. Znaci, ako pri ulazu odlazi u peak, nema nista od digitalnog sminkanja. Trebalo bi imati hardware spravu da kontrolise jacinu ulaznog ANALOGNOG signala..... Zbog toga je ovo dobra opcija.... pretpostavljam i cijena - prava sitnica 
|
Mislim da grijesis !
Ukoliko je ulazni signal veci od dozvoljenog, bilo da je u pitanju analogna sprava, ili AD ulaz, signal ce biti odsjecen (nesto mekse odsjecen kada je u pitanju analogija, ali u svakom slucaju "otfikaren")! U svakom slucaju, tu je pik meter, bilo da se radi o digitalnom ili analognom ulazu, pa pripazis malo

! Takodje bih napomenuo, izuzimajuci pomenuti hadrverski L2 (kao sto vidis i on je "digitalac", njegov L1 "softver" takodje reaguje na signal poslije AD

) da je dinamika danasnjih AD ulaza premasila 100 dB, koju cini mi se nijedan analogni uredjaj danasnjice nema (sem na papiru), prilikom obrade signala! E sad stvari su drugacije kada su u pitanju preampi...oni takoreci sluze za uoblicavanje zvuka, dodaju nesto i boje, amplificiraju veoma slabe signale , pa su kao takvi , i neophodni !
E sad , neko ce kao antitezu postaviti pitanje, a sto se onda kog djavola proizvodi hardverska verzija cuvenog L2 maximizera:
1. Ovo je samostalni hardverski digitalni rack pa kao takav moze sluziti u onim uslovima, gdje tegljenje, postavka racunara nije pozeljna ili uopste izvodljiva!
2. Komfor u radu.
3. Uzimanje novca