Meni muzika nastaje na pravom klaviru. To je mozda najduzi deo posla, jer sam u stanju neku temu mesecima da sviram iskljucivo na klaviru, dok je ne doteram unplugged, dakle neka slager varijanta. Tada nastane i tekst i prednost ove tehnike je ta da sve stvari mogu da sviram unplugged klavir + glas bez obzira sto je u pitanju malo tvrdji elektro industrial kada se poslusa gotova pesma.
Faza 2 je duuuga pauza, jer pesma je gotova na klaviru, kako da je sada realizujem? Vrtim u glavi aranzmane i mislim da mi je to najteza faza, jer u zavisnosti od aranzmana, jedna te ista melodija moze da bude bilo narodnjak, bilo punk ili metal..... Dakle, muku mucim oko aranzmana i tek onda dobijam ideju da li ce pesma biti balada ili agresivna.
Tu je vec uvekilo upaljen PC, pusim kao Turcin, pijem kafe i jedem samo zato sto bi mi tad cigara bolje prijala.
Aranzman je meni najzahtevnija faza. Klavir najduza faza, a poslednja faza je produkcija. Muislim da se tu uopste ne razlikujem od bilo koga. Produkcijski rad je produkcijski rad. Cisto znanje i minimum kreativnosti.
Poslednja faza: 100 puta slusam pesmu pustenu jako glasno, skacem, igram i pretvaram se da sam u diskoteci
Eto, toliko
PS. da, zaboravio sam da posle odusevljenja, ide faza mirovanja da zaboravim na stvar, pa je posle nedelju dana ponovo pustim, ako mi se i dalje svidja, to je to..... Cesto znam da sve ove faze obrnem samo za strofu.... ili samo za refren....