Thread: EQ
View Single Post
Old 12-07-2003, 01:28 AM   #4
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Eh....ja sam u eq video osecaj sposobnosti da se igras sa muzikom.
Njihova fleksibinost je uvek pri ruci i to je jedna od stvari koje volim kod muzike.
Istina je da se nikada ali nikada ne treba prenaglasavati eq u smislu pojacavanja,i da se uvek ali uvek treba prvo skinuti frekvencija pa onda dodati,ako je potrebno,ali ima izuzetaka i naravno to je individualna stvar.
Naime ja licno cesto ali cesto(salim se naravno samo jednom sam mislio cesto).....koristim pojacavanje eq na oko 1 khz jer mislim da je upravo frekvencija pozitivno razarajuca za dance muziku a mozda i za neku drugu .
Kontra tome volim da skidam 300 hz za kick i 500 za bass a za ostale zvukove radim tako sto resavam kombinacije njihovih preklapanja...i naravno oduzimam gde god je potrebno
Sve eq radim na Pulsarovom preteranom od cokolade i slaga sa jagodama STM2448 Mixeru koji je stvoren za POJESTI zvuk SAZVAKATI GA i ISPLJUNUTI u preteranom obliku(moracu da napisem tekst nesto me krenula ova poezija)
U masteringu malo ali vrlo retko iskoristim neki wavesov eq ili steibergov ali stvarno retko jer sam u principu zadovoljan mixom.