View Single Post
Old 29-06-2003, 10:20 PM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

pa, ovi glasovi su malo drukcije uradjeni neo sto bih radio standardne backove. zelio sam dobit klapski zvuk - 4 pjevaca koji pjevaju u 4 glasa: 1. tenor, 2. tenor, bariton i bas. namjerno nisam uduplavao niti jedan glas da zvuci sto izvornije. na klapi sam samo malo srezao duboke, prosao sve kroz 1175ln (uadov comp) i pultec eq (uadov eq) sa kojim sam malo podigao oko 10khz i na sve dodao moj omiljeni spinaudio roomverb-m2.
to su pucki pjevaci - amateri i na nekoliko mjesta se cuje jako nepravilno disanje koje mi sad jako smeta, pa cu to malo popravit.

nisam koristio loopove. oni timpani su nekakvi indijski koje san provuka kroz dito filter i jos san doda malo reverba - za bubanj san koristi battery.
onaj delay koji je automatiziran je se dodaje na pojedina mjesta je psp lexicon42. na mjestima je automatiziran i spinaudio (moj obozavani) roomverb m2.

bass je pulsarov besplatni synth "celmo's goofy", ali ona prva verzija. pretpostavljan da je u najnovijoj verziji tip namjerno spizdi zvuk kad je skuzi kako je dobar besplatan synth napravio.

eone, ako nemas goofy (onaj prvi) mogu ti ga poslat?!

u masteringu sam koristio: cabridge (uadov eq), sonic foundry - wavehamer i voxengo - elephant.