Thread: Nuendo 2.0
View Single Post
Old 29-06-2003, 12:19 PM   #10
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Ono zbog cega svi ko zapete puske cekamo Nuendo 2.0 jeste njegova plug-in delay kompenzacija u celom rutingu. To znaci da ce vlasnici DSP kartica, konacno moci da stave svoje efekte na sub grupe i sendove. Takodje ovo vazi i za neke zahtevnije VST efekte tipa SIR i Waves Linear phase multiband, koji imaju veliku softversku latenciju. Ovaj problem je prvi resio Samplitude 7.0, a sada i Nuendo 2.0.
da nebi bilo zabune. ja jos uvik koristim cubase vst32 i u njemu uadove efekte na svima kanalima, grupama i sendovima.
dakle, moguce je!
latencije kompeziram pomocu programcica koji ih automatski racuna i stavlja u clipboard (sa negativnim predznakom). sadrzaj clipboarda se samo pasta u "delay" na kanalima u kojima su insertirani audovi pluginovi.
latencije na sendovima kompeziram uadovim delay kompezatorom ili ih jednostavno ignoriram jer su u mom slucaju (4ms) necujne.
hm, izgleda komplicirano, ali zaista nije

ko sto je reka milton, sa nuendom 2.0 powercore, xtc i uad koristit ce se normano, ko svaki drugi plugin iako ja sumnjam da cu ja prec na nuendo (ili sx) jer me od njih hvata osip

btw: samplitude ima integriran convolution reverb koji naravno radi bez kasnjenja (ko i sve ostalo) i mislim da za razliku od sira manipulira san 24 i 32 bitnim impulsima.