Thread: Muzicka kartica
View Single Post
Old 26-06-2003, 02:59 PM   #45
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Evo, jos da dodam oko rasprave DSP vs. CPU:
Kvalitet DSP-a je neosporan. Ponovo kazem da nisam cuo UAD 1 na delu, ali gledajuci karakteristike na sajtu, neke mp3 demoe, namece se samo jedno: UAD je zver.
Creamware poznajem licno. Fantasticna karta, i za nju vec mogu da se ubacim u raspravu. Licno sam je testirao, i znam je u dusu. ako nekog zanima, mogu poprilicno da se raspisem o karakteristikama i utisku.
Ono sto mene fascinira:
Poznajem Divinerov rad...... zahvaljujuci njegovom znanju u ovoj oblasti, omogucio mi je nesvakidasnje iskustvo: pomislio sam da je SBLive bolja od Creamware..... (znam, znam sta sad mislite....)
Naravno da nije, ali podesavanje parametara u softveru, zatim tweak KX drajvera i znalacko upravljanje kartom je pobedilo neznalicu za Creamware-om....... znaci, Diviner ima carobni stapic.
Sa druge strane, verujem da Sandrob itekako vlada svojim sistemom i mogu da stvorim sliku sta znaci kada se za izuzetno dobrim sistemom nadje jos i izuzetna osoba.
Dakle, poenta svega je:
imamo jednog CPU znalca
imamo jednog DSP znalca.
Forum, kao izvor znanja i druzenja bi bio prazan bez znalaca.
Hajde da pomognemo drugima da se hardverski opredele u kupovini, i da ih softverski obucimo za rad..... a potom da sedimo ispod palme na obali mora, pijemo koktele i preslusavamo nas rad.