Thread: Muzicka kartica
View Single Post
Old 25-06-2003, 06:34 PM   #22
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Quote:
Originally Posted by diviner
I shvatite vec jednom ljudi da je tehnologija u audio produkciji dostigla svoj zenit (nema vise sta da se usavrsi, a kamoli izmisli)!
Sa ovim se Diviner nikako ne slazem.
Iako ja josh nemam iskustva da znam shta josh u tehnologiji audio produkcije moze da se usavrshi, zastupam onaj stav da u svakoj sferi nema granica i da uvijek moze dalje.
Tako je svaki gitarista mogao reci da se razvoj muzike i produkcije zavrshio sa Fenderom Stratom. Naravno to je mogao reci 1969 .

Mene je uvijek fascinirala ideja o tome kako bi reagovao recimo Hendrix ....ili Mocart da je neko mogao da mu iz buducnosti donese recimo neki house ili chill ili trance.
U tome je jedna velika char muzike shto niko nema pojma kakva muzika biti za 30-50 godina. Jedna izmisljotina ili neka suluda ideja moze da donese preokret i izmisli neki novi pravac (kompozitorski ili produkcijski).
Ma dobro dobro....polako bre
Nisam mislio bukvalno, a takodje vise sam ciljao tehnoloski aspekt, ne i idejni (svi znamo da masta nema granica)! Dogurali smo do doba kada svako od nas moze kupiti studio kojim mozemo parirati onim starim 10 godina (koje je mogla priustiti samo nekolicina na planeti)! E na taj aspekt sam mislio!!!

Znaci nesto bitno od sada se nece mjenjati, jer danasnji hardver (citaj racunar) moze gurati kompleksnije projekte nego sto je to zahtjev bilo kojeg producenta!!! Tu kao sto rekoh nisam ubrojao idejni aspekt (pogledaj sta samo rade u NI-u, to je prosto nevjerovatno)!

Kod video produkcije je stvar i dalje "daleko", jer oprema kojom se moze napraviti ozbiljna CGI produkcija i dalje prelazi sestocifrene brojke ! Nazalost !

Buducnost vidim kao expanziju multichanell produkcija (4, 5.1, 6.1) ! Znaci mogucnost da se muzikom opise citav ambijent, a ne samo "pozornica, stage" kao i da se zvuk i video produkcija objedine !

diviner is offline   Reply With Quote