Thread: Muzicka kartica
View Single Post
Old 25-06-2003, 04:19 PM   #16
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Sandrob, ja ne znam u kom vremenu zivis ako mislis takvo nesto! Ako ti smatras da DSP harverski procesori bolje operiraju zvukom, ne znam na osnovu cega mozes tvrditi da to bolje rade od softverskih takmaca, kada su i jedni i drugi digitalni procesori!

Tvoj hardverski modul tesko da moze da se modifikuje i da mu se nadogradi algoritam , kako bi zvucao na bolje , dok je kod softverskih sve stvar vjestine programera (a vjeruj mi , ubitacni su)!

Da li si ti probao Reaktor 4, Absynth, Waldorf Atack ???

Mani se prica "ovo zvuci mnogo bolje" , jer takvo nesto se uvijek podvodi samo pod stavku "subjektivni utisak" i nista drugo (srednje obrazovani studijski tehnicari eto zele da opravdaju novac koji su (ne)opravdano spiskali u hardver, pa izjavljuju svakakve bljuvotine)! Imao sam prilike da slusam dosta skupe uredjaje (doduse ne studijske) ali to sto sam cuo me uopste nije odusevilo...e sad ili sam ja antisluhista, ili je to jednostavno za moju malenkost previse (ta ipak sam ja obican smrtnik, a oni eto studijski snimatelji ) !

I shvatite vec jednom ljudi da je tehnologija u audio produkciji dostigla svoj zenit (nema vise sta da se usavrsi, a kamoli izmisli)!

diviner is offline   Reply With Quote