View Single Post
Old 24-01-2003, 01:17 AM   #4
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Bilo je problema sa VIA chipsetom koji su manje-vise resivi VIA Latency patch-om. Ustvari pravi problem su stvarale DSP kartice u prvom redu Pulsari (doduse najcuveniji je problem sa Live! ali na drugaciji nacin) jer stvaraju jak "load" na PCI magistralu. Tu se kao resenje pojavio nForce cipset ali je sa sobom donio nedoumicu. Naime, ASUS ploca se pokazala nikako tj. sa njom nije bilo moguce izvuci skoro nijedan "masterverb" a MSI-jeva ploca je kod nekog radila kao Intel platforme (10-13 masterverba) akod nekog poput VIA (do 4-5 masterverba). Na kraju se ispostavilo da ASUS-pva ploca sa novijim BIOS-om radi kako treba (preko 10 MV-a). Najveci problem je sto tu plocu ima malo ljudi a jos manje moze da je ispita sa nekim Pulsar sistemom sa recimo 18 DSP-ova.
U svakom slucaju ploca je poprilicno poznata u krugovima muzicara mada ja polazem nade u skedeci nVidijin cipset nForce2.
Nazalost za sad jos nisam vidio da je nju neko napinjao sa 18 DSP-ova

Kod mene ploca radi OK mada ja koristim pretezno Reason i pomalo Cubase SX sa VST synth/sempl/eff.
Jedini problem za sada se javlja kad ubacim Spektral Delay koji krci u Cubase a kao standalone radi OK mada mislim da nema veze sa plocom...
Overload za sad nisam imao bas ne umijem procijeniti koliko ovo sto radim napinje citav setup i prema tome koliko to PC dobro podnosi

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote