View Single Post
Old 08-09-2019, 07:48 AM   #2
Dule A
Member

Default Re: Kako pišete pesme?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Kad smo kod ovoga, pobroj neke svoje hitove, u pravom smislu reci i sa druge strane pesme koje si radio a koje su tebi jako bitne i drage

Pa ja sam počeo kao kompozitor/producent ,ali sam onda 10tak godina mnogo više aranžirao i producirao nego komponovao.

Uleteo sam na pop tržište hitom Kad bi htjela ti - Sergeja Ćetkovića, a ubrzo sam po potražnji komponovao i za Sašu Kovačevića, Joksimovića i mnoge druge. Međutim izvođači kojima sam bio u fokusu nekako su tražili pesme koje ja nisam želeo da pišem.
I spontano sam manje komponovao, više aranžirao.

Ako pričamo o hitovima (mnogoGledanimSlušanimPesmamaKojeSuPromenileKursK arijere) u koje sam upleo prste, pisao sam za Sašu Kovačevića pesmu - Idemo do mene , koja je prva domaća pesma sa milionskim pregledima, a producirao sam potom Saši 10tak ultragledanihSlušanih pesama. (Kako posle nas, Piši propalo, Gde smo moja ljubavi, Rano je, Jedra, Ludak ...)
Iste godine sam bio producent Severininog albuma "Dobrodošao u klub" (zajedno sa Aspirincima) , gde su pesme Bred Pit(ovo će biti dobra noć predosećam) , Grad bez ljudi, Dobrodošao u klub... njen komercijalno najuspešniji album. (Za Seve sam arr/produce i balade Kao, Alkatraz i tako te monumentalnije)
Bend Lexington sam producent od prve pesme do sad na sva 4 albuma , od prvog dolaska u studio do stadionskih koncerata smo prošli u tandemu sa Aleksovim.
Nekoliko godina sam producirao Gocu Tržan bilo je hitova (Opačić kompozitor), među dražim aranžmanima pesma Gluve usne...
Imao sam hitove i sa Dženanom Lončarevićem, Bojanom Marovićem...
Dosta hitova sam pipnuo i kao studijski svirač , gitarista (Vlado Georgiev - radio sam gitare za pesme Iskreno, Ako mi loše krene, Tebe žedan, Reci ne ili da i druge...) (za Ćetkovića sam producirao svega par pesama ali sam odsvirao kao gitarista mnogo... možda 20tak, velik broj su bile baš hitovi) , svirao sam i za Cecu, Nedu Ukraden (o da nije me mimoišao hit Da se nadjemo na pola p.), Tomaševićku

Ako pitaš o mojim omiljenim kompozitorskim radovima, izdvojio bih Tijanu Bogićević pisao i aranžirao pesme Hajde onda ništa, Nekako nikako, Čudo, Ti imaš pravo i druge, kod Aleksandre Radović pesma Samotnjak(pisao, ne i producirao), kod Joksimovića pisao pesmu Stihija... kod Ćetkovića Kad bi htjela ti i Da l me oči varaju.... Od manje poznatih a meni dragih Željko Vasić Moje zlato, Saša Kovačević Bolji čovek

Ali ubedljivo najdraža muzika mi je moj kantautorski album koji radim i neke nove stvari koje spremam sa Tijanom.

Osećam se sveže i neoštećeno u toj kompozitorskoj sferi i mnogo mi je drago što uprkos mnogim prilikama i ponudama nisam kompromitovao puno moj kompozitorski impuls.
Kao aranžer sam stvarno preturio i groznih stvari preko glave, srećom sad mogu da biram uglavnom šta ću raditi u muzičkom mi životu...

Hvala na pitanjuuu
Dule A is offline   Reply With Quote