Quote:
Originally Posted by spartakus
Primetio sam isto forsiraju Thunderbolt meni za sada firewire radi posao.Po meni jedino ima logike preci na tb ako imash uredjaj koji to zahteva.
|
pa nemam jos, ali planiram da poboljsam taj segment audio lanca

nije samo stvar u tome, kartice se mozda nisu toliko poboljsale kao recimo 2000tih, kad je nastala opsta ekspanzija konvertora za male pare, ali ipak tehnologija napreduje i definitivno shvatam da imam karticu koja je 10ak godina stara, mozda i vise

to je znaci 10ak godina poboljsanja u smislu preampova koje kartica ima, konvertora koji su sigurno brzi, i konekcije/drivera/supporta i dodataka... recimo rme 800 ima vec 14 godina, nema po meni smisla uzimati tu kartu kad za isti ili nesto malo veci novac moze se uzeti neki interfejs iz 2016-17te koji ima daleko bolje preampe, mozda veci headroom ili sta ti ja znam bolji clock, manju latenciju... vidim da se izbacuje upotreba posebnih prvo preamp jedinica, pa clockova pa konvert jedinica pa kartica - vec se sve sad svodi na all in one uredjaje koji nisu ni malo naivni. Zatim, ako bi zeleo da stvarno odresim kesu za neki simphony ili antelope, apollo, motu ili cak i neki jeftiniji clarett, da zavrsava posao, to sve ide preko TB, a cini mi se da ce se taj standard zasigurno opste usvojiti u blizoj buducnosti za vecinu proizvodjaca... te sam stoga pitao koje opcije postoje, da li postoje neki hubovi, ili usb3-to-tb kablovi, ili mora maticna da se menja... verovatno bi tada menjao i komp, ali i to je ogromni trosak koji moze da se plasira recimo u bolju kartu ako vec postoji neko jeftinije resenje u smislu pcie tb kartice