View Single Post
Old 03-01-2018, 05:50 AM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Eve Audio SC 207 + zvucna izolacija pomoc

pozdrav, dobrodoso na forum...
i jedni i drugi monitori su itekako kvalitetni, za pitanje sta mislimo - mislimo da je najbolje ako si u prilici da odes do radnje/showrooma i da poslusas oba pa da sam odlucis... poneses svoj neki mix i preslusas uporedis, i oni na kojima se cuje vise gresaka njih pazari... ako nisi u prilici da ih cujes - kupuj one koje si u prilici da cujes ja licno preferiram adam mozda zbog brenda/drze cenu/dostupni su da se cuju, neko mozda preferira druge itd, ali to nista tebi ne znaci... to je sto se tice monitora.
druga stvar vrlo bitnija je sto, imaces vrlo malu sobu, a vrlo jake monitore... maybe overkill? sto se tice buke i pregradjivanja i azmafona, sori sto ti rusim kulu od peska, nece tu azmafon pomoci ako si mislio udri azmafon tamo kod njih udri kod mene udri knauf i cao... tu "buku" koja ce smetati porodici cine uglavnom nize frekvencije koje nije tako lako obuzdati, pogotovo u tako malom prostoru (ima dosta tema na forumu o tome procackaj procitaj). Ti monitori (kao i vecina ozb studijskih monitora) prosviraju i pokazu svoje prave boje tek u tretiranim sobama sa kontrolisanom akustikom pa tek tad mozemo doneti sud koji su bolji. Sori ako deluje ostro, ali nisi ni prvi ni poslednji koji dodje na forum i postavi brzo pitanje a odgovor je itekako specifican... to je ko da nas pitas dal da kupim trkacki auto, mclaren ili porsche, ocu sto brze da vozim - prijatelju, sta god da kupis brzo ces da vozis, ali u sredini gde si i po nasim putevima nigde neces drasticno brzo da stignes to su auta koja se ocenjuju na traci i tek se tu vidi gde su i u cemu bolji. Tako i monitori, bilo koja od dva da ti neko stavi, da nasteluje i da pusti a ti da zmuris isto ces da ih cujes u toj sobi...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote