Quote:
Originally Posted by Ghost Dog
Kod (manje-više) svih ostalih sintova koje sam probao i koje imam/koristim (Sylenth1, DUNE, Zebra, Diva, sve iz KORG kolekcije .... Serum ima svoj način, ali je jasan i možda čak i lakši od ostalih), stvar funkcioniše na sledeći način:
Stavimo da oscilator daje testerasti signal i onda to proteramo kroz filtar i onda zavrnemo cutoff, tako da kad odsviramo C2 dobijemo "sinus". Ako keytrack "odvrnemo", C9 će davati sinus, a ako ga "zatvorimo", C9 se neće ni čuti (pri svemu moramo da podešavamo cutoff frekvenciju, jer kada odvrneo keytrack, signal više nije sinus itd).
|
Nazalost nisam razumeo tvoj opis/primenu, "signal vise nije sinus" - nisam skontao jbg, "proteramo kroz filtar" - koji filter, stepen "zavrtanja" cutoff filtera zavisi od dosta stvari, kako ces na C9 da dobijes "sinus" (sinus sta, da li mislis na sinusni signal?) i primenu svega...ja koristim keytrack samo za drugaciji "cutoff/eq tretman" u toku sviranja nizih i visih oktava i to po potrebi.
Ipak najbolje da se neko drugi ukljuci u pojasnjenje tvog pitanja ili na youtube-u mora da ima tutorijal i za to - ja se odjavljujem, ne zameri mi (videh sad da ima, ali ih nisam pogledao da bi ih ocenio).