Quote:
Originally Posted by Filip_
Podesavanje/rad samog keytrack-a kod Spire-a ce ti zavisiti od cutoff freq. podesavanja na ona 2 knob-a levo od knob-a za keytrack i jos 3 dole - cut 2, res. i filter balance. Tako da samu namenu keytrack-a mozes menjati po licnim potrebama i samoj prirodi instrumenta koja ide "kroz" Spire (zavisno od oktave kako hoces da ti frekvencijski "zatvara" vise tonove, odnosno nize tonove).
|
Au, druže, ili ti meni napriča neki mambo-jumbo (Å¡to nije nemoguće

), ili ja stvarno nisam u stanju da ukapiram nešto najosnovnije.
(Å*to ne bi trebalo da bude. Nisam neki ultravanserijski kapacitet, ali, sam sam sebe uspeo da naučim da radim sa DAW-ovima, sintovima, efektima i ostalim čudima; naučio sam sebe kako se slažu Rubikove kocke (ok, samo je trojka Rubikova kocka) od 2x2x2 do 5x5x5 itd)
Dakle, hajdemo ovako:
Kod (manje-viÅ¡e) svih ostalih sintova koje sam probao i koje imam/koristim (Sylenth1, DUNE, Zebra, Diva, sve iz KORG kolekcije .... Serum ima svoj način, ali je jasan i možda čak i lakÅ¡i od ostalih), stvar funkcioniÅ¡e na sledeći način:
Stavimo da oscilator daje testerasti signal i onda to proteramo kroz filtar i onda zavrnemo cutoff, tako da kad odsviramo C2 dobijemo "sinus". Ako keytrack "odvrnemo", C9 će davati sinus, a ako ga "zatvorimo", C9 se neće ni čuti (pri svemu moramo da podeÅ¡avamo cutoff frekvenciju, jer kada odvrneo keytrack, signal viÅ¡e nije sinus itd).
Hajde objasni mi (ili ti, ili neko drugi), kako se ovo radi sa Spire-ovim keytrack-om?!