Mic od 20 eur...
Ovako...
Klotz, npr, recimo da je jedan od proizvođača kvalitetnih kablova, ima i drugih, ali banalno uzimam njih za primer...
Neki malo bolji kabl...M5FM03...Dakle sadrži:
Neutrik konektore i 3 metra mc5000 kabla. U EU košta oko
31€.
Ajde-de, može se proći i jeftinije, pa da praviš kabl sam, pa koristiš Klotz my206 best-buy gajtan, pa
Amphenol 'mesto
Neutrika, skoro isto a ovi drugi deru baš...eto...dođemo opet na ne znam kako manje od xlr m + ž minimalno 500-tinak dinara komad...dakle oko 10 eur samo konektori i kabl...250-tak po metru...
Ne znam kako bi samo
upotrebljiv kabl bio 20€ a ne šta drugo, i to da ga sam slemiš, ako znaš kako...
Neko će reći - "Ima i Stagg za crvenu...!"
Naravno! Ima i za manje!
Subotom na "Najlonu" ima što ti srce ište...50-100 din komad.
Sa sve širokim osmehom naših romskih trgovaca, možda će reći da je za peglu ili usisivač doduše,
ali i "dobiž dva za stopedes'...! Mašala!
Dakle, da me neko ne shvati pogrešno - ovo je sve legitimno! Nisam protiv!
Muzika ima dve komponente kroz prizmu konzumenta. Kreativnu i tehničku. Obe se granaju posle, nije bitno, ali najbolje je kad su obe na visokom nivou...
A ne moraju.
Neke pesme kroz istoriju su tehnički upropašćene pa su postale hitovi, jer imaju jaku kreativnu, idejnu komponentu, neke obrnuto...
No, treba razdvojiti hobi i profesionalan rad.
Ako je ovo hobi tvog prijatelja, mikrofon je fantastičan! Možda ima i jeftiniji...neka 'progugla'...a i Alibaba nam stiže...bićemo regionalni centar...awesome!