View Single Post
Old 12-12-2017, 08:38 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Mic BM 800 - misljenje?

Mic od 20 eur...

Ovako...Klotz, npr, recimo da je jedan od proizvođača kvalitetnih kablova, ima i drugih, ali banalno uzimam njih za primer...

Neki malo bolji kabl...M5FM03...Dakle sadrži: Neutrik konektore i 3 metra mc5000 kabla. U EU košta oko 31€.

Ajde-de, može se proći i jeftinije, pa da praviš kabl sam, pa koristiš Klotz my206 best-buy gajtan, pa Amphenol 'mesto Neutrika, skoro isto a ovi drugi deru baš...eto...dođemo opet na ne znam kako manje od xlr m + ž minimalno 500-tinak dinara komad...dakle oko 10 eur samo konektori i kabl...250-tak po metru...

Ne znam kako bi samo upotrebljiv kabl bio 20€ a ne šta drugo, i to da ga sam slemiš, ako znaš kako...

Neko će reći - "Ima i Stagg za crvenu...!"

Naravno! Ima i za manje!

Subotom na "Najlonu" ima što ti srce ište...50-100 din komad.
Sa sve širokim osmehom naših romskih trgovaca, možda će reći da je za peglu ili usisivač doduše,
ali i "dobiž dva za stopedes'...! Mašala!

Dakle, da me neko ne shvati pogrešno - ovo je sve legitimno! Nisam protiv!

Muzika ima dve komponente kroz prizmu konzumenta. Kreativnu i tehničku. Obe se granaju posle, nije bitno, ali najbolje je kad su obe na visokom nivou...

A ne moraju.

Neke pesme kroz istoriju su tehnički upropašćene pa su postale hitovi, jer imaju jaku kreativnu, idejnu komponentu, neke obrnuto...

No, treba razdvojiti hobi i profesionalan rad.

Ako je ovo hobi tvog prijatelja, mikrofon je fantastičan! Možda ima i jeftiniji...neka 'progugla'...a i Alibaba nam stiže...bićemo regionalni centar...awesome!

Bockie is offline   Reply With Quote