View Single Post
Old 21-10-2017, 01:18 PM   #158
Gillette
Member

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
U tom slučaju ja imam dovoljno elemenata da završim s tobom svaki dalji razgovor. Ovakav, ograničen, pogled na R'n'R, ne zaslužuje više ni sekund vremena da mu se posvetim. Strašno i tužno.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Meni je stvarno (možda i više nego tebi) žao što je r'n'r u srbalja umro (ako ga je uopšte ikada i bilo), ali šta je cilj? Å*ta ti tražiš ovde, istomišljenike?

Baš me zanima šta ima da se diskutuje sa istomišljenicima..

Ono što prosečnog muzičkog diletanta sa ovih prostora buni, je što je negde načuo da je r'n'r ideja bunta i da je samim tim dovoljno da naša mladež izađe na binu i krene da se dere protiv ovog i onog drljajući po gitarama

r'n'r je bio pobuna protiv tradicionalnih vrednosti, pre svega roditeljskog vaspitanja i svega što iz tog proizilazi.
A naši rokeri bi da "rokaju" ali da poštuju tradiciju, krste se i idu na slave i preslave ..pa ne ide to tako

Bendovi sa Zapada imaju ono što ni jedan jedini bend odavde ne može da ima, a to je autentičnost.
Naši su bendovi kopije i kao takve a priori osuđene da budu smešan kič.
Počev od pomenute Azre čiji je lider celog života sanjao da bude Lennon (sreća te se na vreme opametio i sam shvatio da je život kakav zaslužuje moguć samo tamo gde i sada živi)

Dakle, u tom smislu autentičnosti, svaki narodnjački bend ih šije (što je vreme i pokazalo) Drugi je padež međutim, što su i ti narodnjački bendovi kopije kopija, samo ne zapadnih nego dabome istočnih.

Oni se ne bune ni protiv čega. Pevaju o ljubavi, srećnoj ili nesrećnoj i to je to.

Dok se naši rokeri dele u dve grupe: One što po moto-skupovima 30 godina pevaju jednu te istu Sweet home Alabama pesmu, i na ove mlađe, koji nisu ništa naučili od starijih, tj od onih koji su već bili tamo gde će ovi tek da dođu..
Gillette is offline   Reply With Quote