Quote:
Originally Posted by Igor
U tom slučaju ja imam dovoljno elemenata da zavrÅ¡im s tobom svaki dalji razgovor. Ovakav, ograničen, pogled na R'n'R, ne zaslužuje viÅ¡e ni sekund vremena da mu se posvetim. StraÅ¡no i tužno.
Sent from my ME173X using Tapatalk
|
Meni je stvarno (možda i viÅ¡e nego tebi) žao Å¡to je r'n'r u srbalja umro (ako ga je uopÅ¡te ikada i bilo), ali Å¡ta je cilj? Å*ta ti tražiÅ¡ ovde, istomiÅ¡ljenike?
Baš me zanima šta ima da se diskutuje sa istomišljenicima..
Ono Å¡to prosečnog muzičkog diletanta sa ovih prostora buni, je Å¡to je negde načuo da je r'n'r ideja bunta i da je samim tim dovoljno da naÅ¡a mladež izađe na binu i krene da se dere protiv ovog i onog drljajući po gitarama
r'n'r je bio pobuna protiv tradicionalnih vrednosti, pre svega roditeljskog vaspitanja i svega što iz tog proizilazi.
A naši rokeri bi da "rokaju" ali da poštuju tradiciju, krste se i idu na slave i preslave

..pa ne ide to tako
Bendovi sa Zapada imaju ono Å¡to ni jedan jedini bend odavde ne može da ima, a to je autentičnost.
NaÅ¡i su bendovi kopije i kao takve a priori osuđene da budu smeÅ¡an kič.
Počev od pomenute Azre čiji je lider celog života sanjao da bude Lennon

(sreća te se na vreme opametio i sam shvatio da je život kakav zaslužuje moguć samo tamo gde i sada živi)
Dakle, u tom smislu autentičnosti, svaki narodnjački bend ih Å¡ije (Å¡to je vreme i pokazalo) Drugi je padež međutim, Å¡to su i ti narodnjački bendovi kopije kopija, samo ne zapadnih nego dabome istočnih.
Oni se ne bune ni protiv čega. Pevaju o ljubavi, srećnoj ili nesrećnoj i to je to.
Dok se naÅ¡i rokeri dele u dve grupe: One Å¡to po moto-skupovima 30 godina pevaju jednu te istu Sweet home Alabama pesmu, i na ove mlađe, koji nisu niÅ¡ta naučili od starijih, tj od onih koji su već bili tamo gde će ovi tek da dođu..