View Single Post
Old 19-10-2017, 02:52 PM   #127
Gillette
Member

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Iskreno zavidim svima koji vole domaći r'n'r..
Ja muku mučim da svarim bilo šta što je sa ovih prostora.

Nije da sam "hejter", zaista svima želim i da se bave muzikom, i da ih muzika učini i boljim ljudima, i da kao takvi šire dobru energiju oko sebe itd..ali mene nikada ništa sa ovih prostora ne da nije dirnulo, nego mi je čak i užasno smetalo i više mi je prijala i tišina nego sve to.

Uverenja sam da naš jezik nije pogodan za r'n'r.
Uverenja sam da naši ljudi uglavnom nemaju talenta i da je sve to jedno uzaludno bučno drndanje bazirano uglavnom na pozeraju, na neozbiljnosti i stidu sakrivenom iza agresije.

Mislim da je r'n'r samo za engleski jezik i tu je (što se mene tiče) kraj priče.
Sve ostalo je smešno, jadno i manje više tragikomično.

S druge strane, imali smo divne balade, ljubavne ljige i šlagere koji tu i tamo mogu da rezonuju u našim mozgovima, kada nam je i ako nam je uopšte do toga. Sada je i to izgleda nestalo i ustupilo mesto orijentalnom melosu.

Sve u svemu, moje muzičko biće ne bi ni primetilo da se na ovim prostorima nikada (and I mean: nikada) nisu ni pojavile neke azre, katarine, orgazmi, van gogovi, neverne bebe i ne znam koje sve ostale svete krave sa ovih prostora .

Kažem "svete krave" jer je kod ljudi koji vole te grupe, to pitanje više emotivno nego racionalno.
Oni su dabome uložili neko svoje vreme u slušanje toga, identifikaciju, projekciju itd..i onda kada im u to dirneš, kao da si im dirnuo u ženu, Boga, Zvezdu..ili u šta se već kunu.

Stvar jeftinog ega, ništa više od toga. Zato i nema veze sa muzikom (a još manje sa rock and roll-om)

Sve u svemu..mnogo razloga zbog kojih ja danas ne mogu da nađem ljude za r'n'r cover band

Ko mi je kriv kad sam cepidlaka
Gillette is offline   Reply With Quote