Quote:
Originally Posted by drzox
Veoma laicko pitanje ali u mom okruzenju nema ko da mi objasniDakle,imam kanal HiHat koji je jak -20 db i kick takodje -20db svaki na svom kanalu. .Uradio sam cut na 20 i 200 hz slope 96 sa pro q2 na kicku i low cut na 3000 Hihatu takodje 96 slope sa pro q2.Dakle ova dva kanala se ne preklapaju ni u jednoj frekvenciji a na masteru mi signal -17 db.Sta se ovde sabralo pa je signal pojacan 3db vise manje ,ne tacno?
|
Sama priroda zvuka, odnosno u ovom slucaju jacina zvuka je izrazena logaritamskom jedinicom tako da "dupliranje" identicnih inteziteta 2 razlicita zvucna izvora (zvucnika/kanala...) daje priblizno + 3 db "pojacanje". Ovo su same osnove, danas sve mozes naci na netu, predlazem da "proceprkas", a uvek predlazem i knjigu/udzbenik od prof. Petra Pravice i prof. Dragana Drincica - Elektroakustika koju posle studija i dalje drzim "uz jastuk" iako se sve manje bavim muzikom.
Drugo pitanje nisam najbolje razumeo, pa bolje neko ko je "u toku" da odgovori. Ima puno podesavanja kod samih spectrum analyzer-a tako da treba videti sta je ukljuceno/iskljuceno da pokazuje.