i ja sam se pitao ovih dana bas oko toga...nisam uopste strucan za to ali ja kapiram da nasi 'monitori' pri mixanju daju kao flat zvuk (nisu totalno flat, mislim - bar moja varijanta, nzm za tvoju) ja nakon mixa poslusam na
ovim mojim starijim zvucnicima, 2+1(takodje na dobroj visini-usiju)...iz razloga: na tim niskobudzetnim prosecan slusaoc i slusa (cak i na jeftinije verzije)...a takvi zvucnici imaju drugacije spektar pustanja zvuka...tipa pojacan mid i bez onog niskog bassa (mada 2+1 tu je subwoofer)...pa ono sto mi na tim manjim (nerealnijim) zvucnicma bude nekako 'prepuno/prenatrpano' onda to na neki nacin uskladim sa kombinovanim mixanjem tj koriscenjem oba tipa zvucnika...
vrlo verovatno je pametnije da se uzmu drugi profi monitori (kao sto kazes, retko ko od boljih producenata ima ove kompjuterske zvucnike

) ali mislim da je najbitnija stvar da prostudiras svoje zvucnike u smislu koje frekvence se kako cuju... cak sam nesto razmisljao da kupim neke bas najjeftinije pa da ih postavim 'nepravilno' jer bi to dalo jos bolji primer kako neki slusaju ziku, pa mozda to u nekom delu pomogne
voleo bih i ja da cujem misljenje iskusnijih, jer msm da je ovo dosta korisno za ne-amatersko mixanje