View Single Post
Old 12-10-2017, 04:59 PM   #10
Gillette
Member

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Quote:
Originally Posted by shrink-fm View Post
to nam nije frka i nekad taj folk koristiti... nista vishe

pozz
kao zadrti r'n'r čistunac, koristim svoje diskutantsko pravo da reagujem na ovo.
Mislim da bi trebalo da vam bude frka.
folk nije i ne sme da bude "čist zvučno-energetski događaj" Å¡to neko reče.

Taj sled nota, ritmova (o tekstu ovom prilikom ne bih) je upravo muzički arhetip koji se duboko uvukao u gene ovog naroda.

Pa bar da je originraran (da, sa "r") nego nije ni to, već je nametnut.
U tom zvaijanju, u tim trilerima, u tom stegnutom grlu leži sav jad i beda naÅ¡eg bezmudog bića.

Kao mutant kojeg je (ivinjavam se na izrazu) jebo ko je kako stig'o i iz kojeg se ispililo to "dete" koje sada zavija i uvija, grgolji, unjka i zateže.

Ne sporim da svaki kulturni milje ima uticaja sa strane, ali ovde se ne radi samo o "uticajima" već o nemanju snage da se naÅ¡e kulutrno biće otrebi od tog đubreta.

To se tonsko đubre reciklira i prežvakava i nudi kao "veselje", kao "radost" i kao "đe me nađe" emotivni paket.

Zar naši mladi ljudi ne zaslužuju bolje?

Zar je naÅ¡e muzičko biće osuđeno na iransko-alžirske lestvice i skale?
Zar mi nemamo u krvi drugog ritma osim klasične dvojke?

Kome treba takav "čist zvučno-energetski događaj" ?

Å*ta se nalazi u mozgu ljudi koji su u stanju da koketiraju sa folkom? Ili sa turbo-folkom?
Zar nisu pročitali niti jednu knjigu iz psihologije ili sociologije te ne znaju da se tako pravi dvostruka, trostruka greÅ¡ka?

Å*ta je uradio Rambo osim Å¡to je celu svoju kraijeru glumio muzičkog klovna?
Čovek s jedne strane inteligentan, čak i talentovan a s druge strane nesvestan činjenice da gomna Å¡to viÅ¡e čačkaÅ¡ viÅ¡e smrde?

To mi nikako nije jasno..

Izvinjavam se ako su reči bile preoÅ¡tre
Gillette is offline   Reply With Quote