Quote:
Originally Posted by awacs
Oni u turbo-folku, pop-folku i novokomponovanim narodnjacima prepoznaju ono čega jednostavno nema u drugim žanrovima popularne muzike – totalno zanemarivanje „građanskih“ i „urbanih“ vrednosti. I ne samo zanemarivanje nego i piÅ¡anje na glavu tim vrednostima. Ono – sve karte na sto, bezobrazluk, razvrat, sva energija na 110% i udri. Mislim, pazi, to su činjenice koje čak ni oni koji vole sve one vrste muzike koje si pomenuo ne mogu da ospore. Pitanje je samo kakav predznak staviÅ¡ ispred tih činjenica.
|
Kako bre nema razvrata i bezobrazluka u rokenrolu npr? Pa kako bi turbofolkerima palo na pamet da se drogiraju nego da su to direktno preuzeli od RNR, neće valda videti to u izvornom folku. Gde bi videli te spotove sa džipovima i sl. nego u nekom hiphopu. Nije rokenrol samo Pink Floyd, u smislu, muzika koju prave intelektualci.
Quote:
vidim, jedini greh koji se u ovoj diskusiji stavlja na duÅ¡u ovoj ekipi je Å¡to uzima te činjenice zdravo za gotovo, i Å¡to ih nije u startu obeležila minusom. Ali zaÅ¡to bi? Njima TF ne označava samo džipove sa tamnim staklima i ulične obračune kao meni. Oni ga u ovom kontekstu uzimaju kao čist zvučno-energetski događaj.
|
Å*to se mene lično tiče, "greh" im je samo Å¡to se po kvalitetu ne odlepljuju od Å¡unda i đubreta. Onaj slikar u filmu npr, razborito priča, ali način na koji stvara te slike ne sugeriÅ¡e da se on u tome trudi, a sam rezultat je baÅ¡ jadan. Da je bar joÅ¡ viÅ¡e treÅ¡, pa da time bude neÅ¡to zanimljivo, ali nije ni to. Pa onda ovi "pevači" prosto nemaju baÅ¡ sluha. Jedino sam u ovim južnjacima pronaÅ¡ao poneÅ¡to zanimljivo, neki iskreni puls geta.
Quote:
je komplikovan, kultura je komplikovana, pa ni tumačenje ne može da bude jednostavno i jednoznačno. Ovi ljudi iz filma to sasvim dobro pokazuju. Njihov najveći neprijatelj su predrasude, ali vidim da se ne sekiraju zbog toga. I ne treba da se sekiraju.
|
Na nivou priče je meni ovo ok, i bogami mnogi ovo pričaju (nije da si jedini u tome) ali ja lično nisam naÅ¡ao nijedan primer. Navedi mi jedan primer ovoga, da je neko iz te priče, a da po tebi zaista ima kvalitet.