View Single Post
Old 07-10-2017, 05:25 PM   #34
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Zašto bih se uvredio, pobogu? Nama je u startu bilo jasno da osam od deset ljudi neće ukapirati tu ozbiljnu stranu benda. Mi smo vrlo svesno bili alternativa i u odnosu na RTS i na B92 i na Akademiju i na sve one koji su svoje političko-estetske kriterijume zapisali u kamenu. Ove likove doživljavam isto tako, samo je vreme danas još gore nego devedesetih, pa im je i sudbina da ostanu deep underground.

Pozdrav,

Vasa
pa tako sam ja ovo i skontao to kao vrstu bunta anti kulture tj da je vec sve odavno posle/pre onog oktobra odavno sabanizovao samo se svi mi (vecina) prepravlja da je "cool" . tako sam skontao Vas , babe , atheist rap , direktore i bad copy na primer. be ge fank uticaj ako pratis djape-ov blog na fejsu tj fan stranu sve je funk i tresh u nasem balkanskom prostoru i vremenu. i kao sto rece komil mora malo i da gurnu prst u oku ... kao sto juice namerno to radi sa svojim '93 kru .

evo dacu neposredni primer moja 14-godisnja cerka slusa uglavnom balkanton retko ali retko onaj najgori turbo folk ima jebeni prezir prema tome , ume da odvali doorse iz nekog razloga , ume da pusti neki odlican nu soul/rnb i pop . pa je nekad priupitam kako moze da slusa sve to jedno po drugo bez imalo blama mi odgovara mi da ona ne pravi razliku , mada mi je velika nepravda sto se ne bavi dj-ingom ume iz tog tresha da izvuce lepe pesme ,jednostavno je ne zanima kao ni crtanje ili bilo kakva likovna obrada (genetika od oba roditelja) !

mogu isto da navedem turbo primer kad neko rip-ne svi kao rip ovaj onaj a nisu ga slusali tokom celog zivot a eventualno culi jednu mozda pesmu od njega , najvise pucam na momenat kad je ripnuo dejvid bouvi , ja zigija nisam toliko slusao niti sekao vene kao moja zena , ali ima toliko stvari da su jednostavno muzicka istorija kao sto je ashes to ashes (mislim na funk dzitru i bas liniju najvise nenadjebivo)

ja se raspisao ...

elem tragikomican primer

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"

Last edited by alavuk; 07-10-2017 at 05:38 PM.
alavuk is offline   Reply With Quote