View Single Post
Old 04-10-2017, 09:31 AM   #7
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: Turbotronik novokomponovani folk sa alternativnim muzičkim formama

Videh ovo na TV-u i ostadoh fasciniran.Pre svega podatkom da većina autora ima visoke škole.Potom njihovim viđenjem svega i ubeđenjem da je ono što rade jako dobro.

Sa druge strane neke njihove izjave su me naterale da razmislim o svojim stavovima.Činjenica je da sam ceo život odrastao sa gađenjem i gorčinom prema turbo folku.Meni je isti asocijacija na najgore što je ova prostor iznedrio a ovi ga predstavljaju kao našim kulturnim nasleđem a samim tim pišaju po pravom kulturnom nasleđu.Isto tako je činjenica da se turbo folk može konzumirati od strane ljudi koji nemaju predstavu kakav je razvojni put ovog "muzičkog pravca".Što zbog toga što su nekako preskočili taj period, što zbog toga što nisu sa ovih prostora-pa im tamo hiljadama milja daleko to može zvučati zanimljivo-egzotično.
Ne znam šta da kažem.Realno je ovde najveći umetnik Lenhart Tapes, koji tome prilazi najozbiljnije sa umetničke strane.
Još nešto o čemu treba dobro razmisliti je istina koju je jedna od devojaka tu rekla.Scena nam je toliko slaba i neinvetivna da je ovo moralo da se desi u nekom obliku.Strašno je što je taj oblik, na žalost, samo još jedna stepenica na dole.

Last edited by DADDY Z; 04-10-2017 at 09:35 AM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote