View Single Post
Old 27-09-2017, 11:17 PM   #6
Gillette
Member

Default Re: Kvalitetan preamp

Å*ta reći, osim hvala i bravo Blastere.

Problem sa forumima ovakvog tipa je Å¡to se uvek nađe neko poput mene (koji nema ni iskustva ni informacija o materiji) a koji bi nekako da kroči u svet muzičke tehnike na Å¡to bolji način i onda naravno bupne ovako neko početničko pitanje.

Recimo nije mi palo na pamet to sa gainom i distorzijom i uopÅ¡te sa tim nekim "Å¡ta želi da se postigne" aspektom, a to je izgleda i najvažnije. Ja sam mislio da je svaki gain isti i da samo eto pojačava taj neki prvi signal, pa neki imaju viÅ¡e snage neki manje..

Da ne dužim sa pričom, sreća te ima likova poput tebe te imaju i živaca i volje da objasne kratko i jasno.

I, poÅ¡to sam počeo temu, a ti je nekako čini mi se i zatvorio sa odgovorom, da iskoristim priliku i pitam za joÅ¡ jednu stvar vezano za preampove:

Kada ljudi poput mene krenu da istražuju celu priču (u nameri da malo poboljÅ¡aju svoju opremu za kućno snimanje i sviruckanje) naiđu na more informacija i naravno, teÅ¡ko je razdvojiti Å¡ta su marketinÅ¡ki trikovi, Å¡ta prave recenzije, a joÅ¡ čini mi se teže naći ljude koji imaju zaista debelog iskustva u ovim stvarima.

Novi budžet audio-interfejsovi reklamiraju se kao odlična reÅ¡enja za kućni studio bla bla..a onda tu i tamo pročitam kako neki od njih ipak nemaju dovoljno gaina, pa se onda dodatno dobavljaju preampovi.

I sad, ja konkretno imam upeavo takav neki zastareli interfejs, koji radi o-kej, ali upravo ima problem sa gainom, može naime da vozi samo dinamički mikrofon, a i to jedva, nema fantom napajanje itd..

A želeo bih da isprobam kondezatorski, Å¡irokopojasni mirkofon (planiram i da malo akustički sredim prostor itd)

Da li bi tvoja preporuka bila, da se tu nabavi samo kvalitetniji preamp, kao poseban uređaj, jer sam interfejs kao već imam, ili da se ide na neki audio-interfejs novije generacije, sa integrisanim "kvalitetnim preampom" pa Å¡ta mu Bog da ?

Još jednom hvala na odgovoru i vremenu
Pozdrav
Gillette is offline   Reply With Quote