Quote:
Originally Posted by Igor
Marketingom bi trebalo da se bave, a i bave se, ljudi stručni za marketing, a inovacije, kreacije i sve ostalo poput ovoga drugi je par rukavica, tako da ne zameram momcima zbog trapavosti u trci ka kupcu.
|
Na kraju sam stvarno seo i napisao im šta mislim (i dobro i loše). Pošto mi je zaista drago da su napravili nešto što deluje zabavno i upotrebljivo stvarno mi je žao da ćutke gledam kako svoj trogodišnji trud plasiraju na način na koji to rade vlasnici pogrebnih preduzeća po Srbiji brale. A jebiga, pogrebnik iz Požarevca će mnogo lakše naći lokalne mušterije nego što će proizvođač MIDI kontrolera naći globalnu klijentelu.
Nego, zapao mi za oko sam naslov teme – Domaća pamet. Odličan naslov. Problem sa našom pameću je upravo ono što si pomenuo u svom postu:
Quote:
Originally Posted by Igor
(...) na ovim prostorima negovan genijalnošću fanatika-autora čuvenog časpopisa "SAM svoj majstor". 
|
SAM svoj majstor je fakat bio časopis do jaja. Problem je samo u tome što je on ljudima davao uputstva kako da reše
svoje probleme u
svojoj kući. Kad izađeš iz svoje kuće i počneš da prodaješ svoje znanje
onima koji nikad za tebe nisu čuli to postaje sasvim drugačija priča. Tad je odjednom važno čak i kakva ti je vizit-karta.
Sve u svemu, ljudi su proveli tri godine razvijajući proizvod (ergonomija, estetika, smanjivanje težine...). Pretpostavljam i da nisu sami savijali plehove i četkicom crtali slova na kućištu. I onda su proveli cca tri dana da snime i izmontiraju prezentacioni video koji je na nivou pogrebnog preduzeća iz Kaluđerice. Jer se u tome nisu pomakli iz priče časopisa SAM svoj majstor: OK, lim i sito-štampu moram da platim, ali imam kameru i znam engleski, to ću sam. To je ’Aha, imam novčanik, a i učio sam sabiranje u osnovnoj školi, idem da se prijavim za konobara u Hiltonu.’
Pozdrav,
Vasa