Re: IK Multimedia Syntronik
Mislim da zvuk analognih sintova itekako ima svoju ulogu u današnjoj muzici, jedino što ti Branoy možda nisu bliski ti bendovi, i ta muzika.
U pravu si da ovoga ima na tone, i to jeste glupo, ali to je upravo tako jer se taj fazon dosta koristi u nekim žanrovima, poput shoegaze, elektroa, dreaampopa...
Ja mislim da se sve pokriva sa Arturia V5 Collection i ovom Roland gamom, ali to je stvar ličnog ukusa, a i, bogami, procesorske snage, te bašte sa dovoljno sadnica RAM-a.
Inače, Nexus već neko vreme nije my cup of tea, jer me manje zanimaju trance i dance boje, od onih koje se koriste u gorepobrojanim, a omiljenim mi pravcimka. S druge strane, Omnisphere kao suveren u svetu softverskih sintisazera previše je zahtevan za moje resurse, suviše sporo to loaduje, i onda sam ograničen, tako da sam digao ruke od tog koncepta istraživanja.
U međuvremenu sam, probajući sve i svašta otkrio SERUM, i moram priznati da iako je tek to neka šesnaesta priča vezano za primenu, strašno je zanimljiv, u isto vreme i kompleksan, ali i nekako jednostavan, a o tome šta se sve može napraviti pomoću njegove moćne LFO sekcije da i ne govorim.