View Single Post
Old 18-09-2017, 08:48 AM   #6
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Depresija od gain staging ga

Mnoge kolege vrte ovu istu pricu kako oni vole da miksaju i budu kreativni, da prave pesme ali mastering ih smara bla bla bla...

Svima kazem istu stvar. Pa posalji, prijatelju nekom drugom da ti uradi mastering. Nekome ko to voli i koga to ne smara. I svi su u fazonu vazi, u pravu si bla bla bla. I znas koliko njih to uradi? 0,00001%.

Cak sam sto puta bio u fazonu i da ucinim i uradim nekome free. Nije problem cak ni u kinti jer je to danas pristupacnije nego ikad. Problem je u tom nasem balkanskom ego tripu gde ljudi imaju osecaj da moraju od pocetka do kraja oni sve da drze u svojim rukama i da kontrolisu jer u suprotnom oni nisu mastermajnd geniji producenti bla bla bla. Naravno, pricam o velikoj vecini. Sigurno ima svetlih izuzetaka, tako da im se unapred izvinjavam ako je ovo delovalo kao gruba generalizacija.

Meni je mnogo bolje kada ne radim sve sam. Uvek nekako budu bolji rezultati. Mislim stvarno ljudi, nije sala. Nemojte da sve radite sami. Uvek je bolje kada neko sa svezim usima cuje i uradi nesto pa cak i ako nije 100% kako ste vi zamislili.

I da, nemojte da radite duze od 2 sata u cugu. Obavezno pauza pola sata, da se resetuju usi.

I da, obucite se slojevito, stize jesen, postaje hladno.
phil.milmax is offline   Reply With Quote