View Single Post
Old 15-09-2017, 05:15 PM   #1
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Depresija od gain staging ga

Cao prozdrav ako moze savet iskusnijih.
U poslednjih 6meseci poceo sam da obracam paznju na svojim projektima i prisetima(lancima plugina)sudaranje kanala ali kao da je master bio pod nekim pritiskom(jako povecanu amplitudnu vrednost gotovo na svakom kanalu,bilo da je midi ili audio).nebitno prevazishao sam taj problem ali nikako ne mogu da se uskladim sa windowsom i njegovim zvukovima.Sad da bih uspeo tako da stisham i ocistim svaki kanal potrebno je da se malo vishe pojaca i takav projekat na masteru nema nishta(nama nikakve limitere,povremeno phase proverim i sve bude ok ).Meni sad zvuci to vrh ali ja naznam kako da iskoristim lepo snimljen skup audio traka u jednu.mastering mi je totalno nepoznata strana nekako mi ne lezi(mrzi me) pored svih izotop alatki da se ja upushtam u mastering.Ja osecam da mi se pravi muzika evo sada dok ovo kucam ja pishem automatizaciju,ali mastering je neshto drugacije neshto istocno a ovo je zapadno.Da kad god pokusham neshto da uradim ja zajebem, znaci extra je napravljena ali kad treba sa jednim kanalom nesto da uradim hocu reci master kanalom ja zajebem jbg.

Pro tools je sranje.
spartakus is offline   Reply With Quote