View Single Post
Old 29-08-2017, 08:33 PM   #6
petarfilip
Junior Member

petarfilip's Avatar

Default Re: Pomoc oko odabira alata za rad

Hvala svima a posebno tebi BlasterMaster na prijatnoj dobrodoslici i na ovako iscrpnom i korisnom savetu.

Ovo je otprilike bas ono sto sam trebao da cujem od ljudi koji znaju sta rade.

Iskren da budem mislio sam da su dt770 za klasu bolje od Akg i Audio Technica (za modele koje sam naveo) ali bas kao sto sam i napisao trebao mi je odgovor i savet ljudi koji ipak poznaju te modele jer u praksi nije bas uvek onako kao i u teoriji.
Sto se tice konstatacije AWACS u pravu si ali jbg kad je covek novajlija srlja i gresi lako, nisam to tako razmisljao. Znam za tu dilemu i problem da se mora uskladiti da mix bude priblizan na raznim sistemima jer ne slusaju svi studijske monitore kod kuce i to i pokusavam sa raznim monitorima ali iskren da budem nisam znao da se to tako radi i proverava i sa raznim slusalicama. Ali eto zahvaljujuci tebi sad znam, hvala na tome .

Generalno sto se tice Focusrite i sam sam imao misljenje da je to ipak mozda i najbolji izbor ali nisam bio siguran. Nakon ove diskusije nemam vise dilema. Jedino koliko sam razumeo bolje je uzeti malo veci tipa 2i4 bas zbog ove bitne osobine koju si naveo, tako da cu poslusati savet iskusnijeg.
Sto se tice preamp-a onda je mozda i bolje sto moze a i ne mora da se uzima ukoliko preamp ove audio karte zavrsava posao (bar za neko pocetno vreme) je mi je budzet trenutno ne tako opsezan.

Takodje sam razumeo poentu sa preamp-om da je bolje da se uzme bolji mic i gura bez preamp-a nego da se ima los mic a visoke ili sumove tog istog samo pojacati sa njim.
Medjutim evo pitanje za sve vas koji ste u ovom poslu odavno:
Da li ce biti bar prosecno ok ukoliko snimam sa Scarlett 2i4 i kondez. mic Audio Technica At2035 i dinamickim Shure Sm-58 koje inace imam ? Dakle da li ce to biti pristojno ?

Hvala jos jednom i izvinite na duploj poruci jos uvek se ne snalazim najbolje ovde. Molim moderatora da izbrise ukoliko hoce POST BR 5 .Hvala

Last edited by petarfilip; 29-08-2017 at 09:08 PM.
petarfilip is offline   Reply With Quote