pozdrav i dobrodoso na forum
odgovori na tvoja pitanja
1) focusrite scarlet je sasvim dobra kartica, neces pogresiti ako uzmes i na tebi je samo da odlucis koju ces verziju zavisno od toga koliko ces mozda instrumenata iliti mikrofona snimati, tj koliko ti treba ulaza/izlaza... vece scarlet kartice karakterise i jedna vrlo bitna osobina a to su odvojeni izlazi za slusalice i kontrola istih, te stoga imaj u vidu jer je vrlo korisno da imas taj monitoring napred na potenciometrima.
2) imam sve tri, vremenom sam naviko koje kako zvuce, svako uvo je drugacije, moj izbor je za nijansu ath m50x za monitoring i mix, nekako na njima osecam i najmanju promenu nivoa jacine dok miksam, bukvalno pola db osetim, dok na dt770 oce da promakne to jer su dosta konforne, imaju jaku izolaciju pa mozda malo vise (meni bar) kompresuju uvo, na njima kad smiksam i preslusam na m50, obavezno nesto nije dovoljno jako ili tiho, nesto strci, popravim, vratim na dt770 i ne osetim neku razliku na njima ko na ovima... enivej, stvar ukusa i navike, odi do radnje poslusaj izaberi sam, your choice...
3) nije "neophodno"

. Ja sam misljenja da je mnogo bitnije koji tj kakav mikrofon koristis nego li preamp. Po meni je bitnije koristiti kvalitetniji mikrofon, sa dovoljnim dinamickim rasponom i malim sumom, da kasnije mozes taj signal da obradjujes, nego li losiji mikrofon sa nekim sumom i praskavim visokima itd koji ces da "pojacas" preampom... preamp je naravno pozeljan, ali uvek kad sam isao na "cistinu" isao sam direkt mikrofon u karticu, zadnjih 10ak godina sve te focusrite i ostale karte imaju bolje preampe nego li vecina starijih mixera itd. i jeftinih preampa. Ovo sve kazem sa predpostavkom da imas neki ogranicavajuci budzet pa moras da biras ili-ili... a ako imas para onda sibaj bajo sve i mic i preamp
pozdrav!