View Single Post
Old 03-05-2017, 10:28 PM   #3
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Re: problem zujanje misa , pomagajte!

Davno sam imao sličan problem, rekoh da napišem koju riječ možda ti bude od pomoći.
Naime i meni se dešavalo zujanje/šuštanje kada pomjeram miš i kada se otvaraju windovs-i, a takođe se ispoljavalo kada povežem klavijaturu na kartu tj. komp. Mijenjao sam ja utičnice i kablove, međutim ništa nije pomoglo, i onda sam krenuo da tražim na net-u vezano za tu problematiku. Mislim da sam upravo ovdje na Rumskom ponašao neki link za vremešni domaći sajt koji se upravo bavi problematikom samostalnog rješavanja problema sa audio opremom (nemam više link a i ne znam jel sajt i dalje aktivan pošto je onako out of date izgledao).
Elem, rješenje za moj problem je bilo da izolir trakom prelijepim one bakarne dijelove utičnica na produžnom kablu, tako sam uradio i problem je nestao.
Dakle, ipak je bilo do uzemljenja, kako sam ja skontao, iako ostala kućanska oprema nije imala problema (čitaj TV, muzička linija), ova audio muzičarska oprema jeste, iz nekog razloga je osjetljivija vjerovatno na manje kvalitetnu el. instalaciju kao što je slučaj kod mene u zgradi.
Okačio sam sliku i zaokružio crvenim šta sam izolovao pa ti vidi ima li ljeba od toga. Naravno kada je vani oluja ja iskopčam sve iz zida da grom ne spali ovo malo sirotinje od opreme što imam

Name:  images.jpg
Views: 646
Size:  10.4 KB
Goran B is offline   Reply With Quote