Quote:
Originally Posted by Igor
Pa baš mi je to bio cilj, da se pomeraju simultano. Nisam cepidlaka, nego mi je bilo malo nelogično da se oni gore region-labeli (mislim da je ovo premijernije nego "marker regioni"), ne pomeraju sa pomeranjem item-a, jer, koja je poenta da ostanu razdvojeni u bilo kojoj kombnaciji pomeranja?
|
Fora je u tome što Region uopšte ne mora da se poklapa sa dužinom Itema. Item može da bude i kraći i duži od regije, a ni regija ne mora da uključuje sve Iteme na svim kanalima koji se nalaze u datom vremenskom rasponu. Reaper u mnogim stvarima ima sasvim drugačiju logiku od Steinberga. Na primer, automatizacija jačine trake nema nikakve veze sa fejderom – automatizacija envelope pravi relativan odnos jačina na kanalu, a fejder je tu za globalnu jačinu kanala (mada i on može da se automatizuje). Ovo sa regijama je nešto slično. Iteme na svim pojedinačnim kanalima možeš slobodno da mrdaš levo-desno u okviru regije, a ako hoćeš da mrdaš sve đuture onda mrdaš celu regiju. Mene je baš ta hijerarhičnost privukla Reaperu. Uostalom, postoji stavka Loops, Markers and Regions pa pogledaj.
Pozdrav,
Vasa