Mene Reaper i dalje malo zeza pod opterecenjem kad imam puno efekata. Stuteruje/secka mi kad pustim play i kad kad stisnem stop dok krene i dok se zaustavi, i nekako selektivno nekad mogu da stavim gomilu efekata, nekad manje, zavisi izgleda do kombinacije i koliko imam efekata na kanalima...
Pokusao sam da praktikujem da ne stavljam vise od 6 inserta po kanalu, pa ako mora jos da posaljem u novi folder ili da rutujem na novu traku pa tu da dodam jos, jer sam procitao negde na njihovom forumu da Reaper ne multiprocesira efekte sa jednog kanala, nego uvek jedan kanal ide u jedan core, pa reko ako nemam preopterecene kanale mozda ce bolje da radi... Ali, mogucnost da stavim koliko hocu inserta i lenjost me preovladavaju
Mozda je i do drajvera od moje karte, u smislu da se nesto ne voli sa Reaperom, mozda je do komunikacije sa firewire-om, dok sam imao na testu audient id22 cini mi se da je bilo smooth, ali to je bilo 2 dana i nisam imao vremena da dublje testiram.
A da, jos jedan problem sam imao, i prilicno smara, ako mi pesma pocinje tranzijentom, pojede mi taj prvi tranzijent pri renderu uvek. Moram da ostavim tisinu ispred pa posle da je secem.
Takodje, kad snimam, ako promenim bufer na kartici u toku sesije (sa veceg na manji), snimak pocinje da zuri. To u zivotu nisam video da snimak zuri, pa sam mislio da tripujem, i uzmem pustim klik sa slusalica i snimam ga, i klik sa slusalica mi ide ispred klika iz projekta, show.
I naravno ono staro, sto izgleda nikad nece da pipnu, sto grafika na plugovima ide ispred zvuka, na to sam navikao.
E sad, ja nisam jedini koji ima te probleme, za sve probleme sam nasao threadove na njihovom forumu.
Van tih problema, jezivo je stabilan, workflow mi je najbolji, sve mi je najbolje

Samo mi fali Melodyne ARA i to je to