Thread: Reaper 5
View Single Post
Old 02-02-2017, 10:28 AM   #4
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Reaper 5

Istina je da se ljudi zale na izgled. Ja sam isti osecaj imao kada sam ga prvi put upalio. Isti takav osecaj sam imao kada sam prvi put upalio ProTools. Opet mislim da je to i do navike. Ono sto je sigurno, Reaper ima najprecizniji prikaz waveforma, a sa novom opcijom Spectral Peaks editovanje postaje pesma. Sada i po boji mozes da provalis koji je ton instrumenta ili segment bubnja u pitanju. Automatizacija esova (deeser) je postala mnogo laksa. Probao sam dosta skinova ali sam se ipak vratio na default. Izgled skina je malo poboljsan u petici ali ocigledno i dalje nema taj pocetni vau efekat za fatanje korisnika. Ja sam uvek gledao na DAW kao na alat i nije mi bila bitna toliko sminka, dovoljno mi je da je OK izgled a najbitnija mi je funkcionalnost. Nazalost sto vise vreme prolazi shvatam da je u ovom poslu mnogo vise onih kojima je bitnije pakovanje nego sta je unutra. Ljudi ce pre da kupe ogroman LED TV i neka gotivna svetla, ludilo stolicu, nezaobilaznu Apple masinu i da postave sliku na Instagram iz "studija" nego da kupe pristojan monitoring i preramp.
phil.milmax is offline   Reply With Quote