View Single Post
Old 23-12-2016, 04:39 PM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Nesto mi uletelo kriptova mi sve!!:O

evo ovako je skoro neko ovde kod mene na jednoj srpskoj grupi pisao a vezano za te kriptovane i "otete" fajlove (prenosim poruku u celini):
Huh pun svet nasih IT strucnjaka a niko resenje da da. Prvi korak fleska od 8gb minimum , posle konsultujes Google ili baidu "Knoppix Linux download" imaces vise opcija samo ne moj da skines verziju za slepe (Adriano il slicno) bice u iso formatu , zatim nadjes program iso to USB (Rufus je najbolji, samo upisi Rufus u google I pojavice se prvi) da napravis butabilni fles disk sa Linux os-om. Zatim prilikom paljenja laptopa kliknes odmah f2 a mozes I drzati dok ne udjes u bios I u opcijijama boot device priority selektujes na prvom mestu da startuje sistem sa usb-a. Zatim kliknes f10 I kada te komp upita da sacuva podesavanja to kliknes na yes. Par trenutaka kasnije pojavice ti se opcija boot from USB device, ti kliknes bilo koje dugme, zatim sledi install or start in live mode. To biras live mod, zavisno od konfiguracije koju imas moze potrajati do 5 minuta, (meni 20 sekundi). Nakon ucitavanja operativnog sistema u ram konacno ce ti se pojaviti operatuvni nalik Windows-u, all ipak je friendly Linux. Zatim pronadjes data manager I'll slicno pod Tim nazivom I zapocni kopiranje fajlova da li na drugi flash disk ili na online cloud storage. Kad to obavis instaliras novi windows. To je ukratko zvuci komplikovano Ali je jednostavno. Samo prati korake, ovo ti je ukratko uradi Sam. U suprotnom mozes da pljunes par hiljada znajuci kineze. Cheers.
Arthur is offline   Reply With Quote