View Single Post
Old 18-12-2016, 08:10 PM   #14
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Nesto mi uletelo kriptova mi sve!!:O

pre mesec dana se desilo mom najboljem drugu na laptopu koji zajedno koristimo na poslu, posto obojica znamo oko racunara a i imamo prijatelje koji haknu po nesto nekad sve detaljno smo ispretrazivali i na kraju i taj debuger log kad smo procitali, slozili smo se da samo lou level format sve lepo i cjao... trazili 485 dolara a nista vazno sem muzike i slika... sreca, pa nije bilo nista nepovrativo na laptopu...
daklem, ne mogu da se setim koji je ransomer bio, ali, nije samo stos u tome, ti ransomweri su napravili i programe resenja koji stoje negde na netu, koji se namerno ne promovisu, da bi izgledalo kao da je neko napravio debuger... i svi se zalete ej uzmi ovo ja sam to probao proradilo... i ti uzmes, a ono isti ljudi napravili i virus i resenje, sve dok ne procitas log ako se razumes i ne vidis da to "besplatno" resenje za sve tvoje muke instalira trackere i neke pasive bot registre koji se skoro nikad ne otvaraju i sve ti radi kako treba sve dok jednog dana ko zna sta i kakvu zbrku ne napravi... kolega sajber-majstor je samo izolovao deo loga koji stoji i belezi kada se upisuje br telefona kao pasword protector, i kad tad, potrazi ti neki sajt, fb, tviter, gmail, da ukucas br fona da bi ti poslali kod za validification, i sjebe te tad, a ti lepo platio debuger, ili naso besplatan na netu... i onda kad smo to videli, samo low level i cao...
ima raznih poremecenih ljudi koji na zlo koriste svoj talenat oko programiranja, moze mnogo boljih stvari da urade, recimo da krekuju vise taj kjubejz
BlasterMaster is offline   Reply With Quote