Quote:
Originally Posted by HrastProgrammer
Cestitam na masini, Silicon ... Kakvi su prvi dojmovi?
|
Thnx

Dojmovi? Ne znam odakle da krenem. Pre nego sam kupio masinu, pregledao sam sve sto ima na YT i tu se odusevio, a jos sam bio srecniji kada sam dobio sint i zajasio ga. Zasto? Zato sto sve sto sam preslusao nije ni blizu onome sto sprava moze da otpeva, narocito kada sam skinuo onu arhivu od oko 5000 patcheva na Electro forumu.. Ajao cega tu sve nema, i kakvi su to genijalci koji su programirali sve te patcheve!!?? Tim Kleinert je jedan od njih (True master of synthesis)... Malo je reci da je sint all arround. Ako uzmemo u obzir cinjenicu da G2 otvara originalne patcheve od Yamaha D7, ili da je moguce ostvariti Additive synthesis itd, ili ti Vocoder patchevi koji su extra odlicni i zvuce fanstasticno...onda ispadne sa nije puno dati 1700 eura, koliko on trenutno kosta na E-bay (ako imate srece da ga kupite jer se svi prodaju skoro pa odmah). Ja sam ga kupio u Holandiji od Ocsidance store-a, koji su extra ljudi i jako su mi pomogli da sprava dodje bezbedno u Srbiju.
A zvuk?? Predlazem da se preslusaju svi albumi od Infected Mushroom, jer je vise od 50% sounda iz njega. Kad uhvatim vremena napravicu neki demo i okachiti ga ovde...
Ukratko, sa G2 je sledeca prica: dodje ti drugar i pita te da li je moguce da napravis zvuk motora auta (??!!) ili recimo grmljavinu groma, ili recimo supersaw lead, ili recimo FM kojekakav patch, ili neki presiroko veliki Pad, ili sta god.. A ti mu kazes i pokazes da sint to sve moze, i to ne samo da moze, nego jako dobro moze

Sta reci, volim ga.
Soft editor je jako dobar i jaaako stabilno radi, bez greske... Vrlo lako se dodeljuju funkcije knobovima i to je do idiotizma jednostavno napravljeno (bas kako i treba). Nisam ni spominjao njegova 4 inputa, pa kad rutujes kroz njega neki instrument pa otvoris FX patcheve. Budali kao sto sam ja to je veselje do neba...