View Single Post
Old 28-11-2016, 02:15 PM   #25
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: C5+SSD4+JBridger muke i nevolje!

Sasvim ocekivano ova diskusija odlazi u sasvim filozofskom pravcu .....

Ono sto je Igor hteo da kaze, kada je me je nespretno citirao sa nekog predavanja, jeste da kada nesto platis tada se i potrudis posteno oko toga da to i naucis, i da ti zelje ne lutaju sa cveta na cvet kao sto je je to slucaj kad je sve "besplatno" .

Niko nije ulazio u necije motive, volju da nesto nauci.

Ono sto mogu da primetim jeste da upravo taj trend "nemam da platim/ne mogu da priustim" daje mnogima za pravo da koriste pirateriju...zato nije cudno sto su danas svi producenti, snimatelji, miks inzenjeri i ostalo ....

Sa ovim izrecenim se opet vracam na pocetak price, tj na poentu placenog programa. Kada se pomucis da zaradis pare da bi kupio neki deo opreme, ovde podrazumevam i softver, onda ga mnogo vise cenis i posvetis paznju maksimalno da iskoristis sve sto ti pruza pa i da nadjes zaobilazna rasenja kada nesto bas ne radi kako bi trebalo ....tako se postaje pravi PRO.

Svi koji ce sada da me drze lekciju kako nismo svi isti i kako nemamo svi isti standard samo cu reci zabole me, ko ne moze da priusti neka se i ne bavi, ne ovim, vec bilo kojim poslom...ne mozemo svi biti lekari ili piloti, neko mora da radi i prljave poslove.

Radio sam na gradilistu, bio nocni cuvar, shisao kucice i sta sve nisam radio da bih zaradio za svoju prvu opremu...i time se ponosim jer sam to krvavo zaradio i samim to i vise cenio.

Ovde vidim razliku u tome ko je zaista posvecen ovom poslu do kraja a kome je ovo samo fensi samopromocija i hobi.

Nedavno se na Synth Freaks grupi na FB jedan lik zalio zasto Dave Smith Prophet 6 i Oberheim 6 kostaju toliko , da je preskupo i da posto on nema para da ih kupi za te novce onda bi to trebalo da kosta 1000 necega umesto 3000 koliko kosta .... i palamudija je krenula dok se nije javio tip koji zivi samo od sviranja u bendu i to su mu jedina primanja ...tipa 300 eur ili dolara mesecno ( ne secam se tacno ) , koji je rekao da je stedeo godinu dana, jeo hranu iz limenke, nije isao u izlaske da bi ustedeo da kupi P6...moja paralela glasi - KADA NESTO ZELIS ONDA TO I URADIS, KADA NE ZELIS NADJES IZGOVORE !
Samo je stvar izbora, kao i u svemu ostalom u zivotu - izbor je na nama.

Imam i ja crack plugine da se ne lazemo, ali se ne zalim kada mi nesto ne radi...rade mnogo vise nego sto sam ih "platio".