Quote:
Originally Posted by Jan
Uf dosta toga sto si naveo ima, al ne mogu sada da se udubim i da shvatim sta pricas, jel bi mogao da napravis recimo gif-ove par stvari koje radis u Cubase-ovom midi editoru a ne mozes ovamo ?
Recimo evo odmah, fixed velocity pravis tako sto selektujes sve note (ili one koje zelis), desni klik, i ides u note properties i upises note velocity koji zelis i sve note ce ti dobiti taj velocity koji si upisao, isto mozes da uradis i tako sto ces da selektujes sve note (ili note koje zelis), desni klik, pa note velocity i samo odaberes vrednost koju zelis.
A evo i kako da selektujes note iste visine, samo desni klik na dirku za note koje zelis
|
E VRH!!! To sto sam mislio da nema a ima mi je najvise smetalo

A to dokazuje samo koliko sam povrsno provalio reaperov piano roll! Nasao sam danas i juce vremena i gledao na YT klipove o midi sekvenciranju i mogu reci da je sve sto mi treba manje vise tu, samo treba zagrejati stolicu i nauciti i vremenom ce brzina rada rasti.
Nadjoh na netu i GM2 drum mapu za Reaper.

Sad se osecam ko u Kjubu dok cukam bubanj
Isto mi je bilo pre 15-tak godina kada sam prelazio sa Cakewalk Pro Audio na Cubase VST, kuknjava po ceo dan i pljuvanje Steinberga a vidi me sad, kenjam o svemu sto ne lici na Cubase

Mada generalno, MIDI programiranje se u zadnjih 20 godina po meni nije nesto bitno menjalo tj. nista revolucionarno nema neki DAW u odnosu na druge, sve je stvar navike.
Jan, hvala ti za ove tips & tricks!
A za sredjivanje pitch-a tj. skidanje sa vari audia cu neki drugi put da kukam
Pozdrav!