Thread: Reaper 5
View Single Post
Old 04-11-2016, 11:02 AM   #60
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Reaper 5

Quote:
Originally Posted by phil.milmax View Post
Sad mi pade na pamet nesto da te pitam. Iskreno ne koristim stalno midi ali desava mi se cesto da mi zatreba i do sada nisam naisao na nesto sto ne mogu da izvedem u Reaperu. Posto nisam tako zahtevan korisnik sto se midija tice, meni on zadovoljava sve potrebe.

Interesuje me sta ti to smeta u njegovom midi editoru i da li ima nesto sto u njemu fali od opcija i sl. Nisi jedini koji se zali pa me zanima da znam sta je u pitanju.

Pozdrav
Nisam rekao da je neizvodljivo, samo mi je sporiji za rad u odnosu na Cubase i fali mu par opcija koje meni jako usporavaju rad. Editovanje bubnja u onom triangle modu mi je isto sporije nego editovanje u GM modu u Kocki. Kada selektujem neki ton ne vidim sve njegove parametre iznad i menjanje vrednosti selektovanog tona prostim obrtanjem na misu, da li to moze nekako da se ukljuci? Zatim mi fali brz prelazak sa pencil tool na eraser i ostale sto u C5 odradim desnim klikom. I to nije strasno ali jbg, fali mi i usporava me. Ne mogu da otvorim VSTi iz editora ili to mozda nisam provalio Kako da u 2 klika selektujem samo tonove iste visine? Ne mogu ni kod midi controlera da ih grupno secem linijski, nego prakticno svaki posebno. Nema meni jako bitnu opciju izjednacavanja velocity-a selektovanih nota iliti "fixed note velocity". Ima tu jos dosta stvari poput MIDI pluginova kao sto je Chorder za koje ovde na forumu imas odradjene i terce ( hvala Branoy) i fali mi jos dosta toga ali trenutno ne mogu da se setim... ALi ponavljam ono sto si i ti rekao, sve moze nekako da se uradi i sredi oko MIDI-ja, samo je pitanje kako i koliko brzo Ali ej, ne zaboravimo da je Reaper DAW od samo 10-ak MB! A i rekoh da sam tek poceo da upadam u dimenziju zvanu Reaper i da mi se generalno koncept sve vise i vise svidja.

I jedno pitanje vezano za plugine u Reaperu. Posto sam brdgeovao sve 32bit plugove(VST folder), a to je proslo kao po loju i sada recimo odradim projekat sa tim pluginima, da li ce ubuduce u slucaju pada sistema i instalacije pluginova opet morati da instaliram te 32bitne i bridzujem ih ili ce u tim projektima raditi njihove instalirane 64bitne verzije? Pitam zato sto jos uvek pri instalaciji plug-a ako imam ponudjene obe verzije uvek instaliram 32bitnu zbog C5 a planiram da kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova da potpuno predjem na x64 DAW.

Pozdrav!
LAMPASH is offline   Reply With Quote