View Single Post
Old 30-10-2016, 11:18 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Vase misljenje oko poboljsalja akustike?

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
puno je predpostavki da absorb paneli koji bi dosli direkt iza mikrofona skupe sve i kao nemas da brines, a ustvari to daleko nije tacno... u mojim nekakvim iskustvima, sto prakticno, sto iz kradje zanata, bolje je te panele malo odaljiti, jer i oni mogu da prave boomy efekat u zoni mikrofona, a iza sebe imati neke blize panele (gobo, ili koje vec) kako bi se smanjio dotok shumova iz sobe, refleksije itd u membranu mikrofona, i da ona koliko toliko snima "samo" tvoj glas...
poz i svako dobro

Upravo, meni je takodje uvek bilo logicno da treba da bude absorcija iza ledja pevaca a ne iza mikrofona, al eto kao sto si rekao neki kazu da je poenta da paneli iza mikrofona absorbuju zvuk koji dolazi ka mikrofonu, zato i kazem da mora trial and error, sto kazu amerikanci... Mozda i da poredja 3-4 panela iza ledja pevacu a jedan iza mikrofona, razdaljine su isto bitne, al poenta je da sve mora da se isproba , ne mozemo sad mi da mu kazemo "E tu stavi, i nemas da brines", a realnost je da sa 3-4 panela ne moze mnogo da uradi sem da malo absorbuje oko mikrofona

Last edited by Jan; 30-10-2016 at 11:21 PM.
Jan is offline   Reply With Quote