Quote:
Originally Posted by obicni user
Jedan naš programerski tim doskočio je i tom problemu. Napravili su jeko dobru igru, koja je odlicno prosla, ali ne u prodaji. Izbacena je free. Tim je izjavio da im je bezveze i preskupo trositi vrijeme i novac na zaštitu koju ce neko odmah probiti. Ubacili su placene reklame koje nitko nije zelio cistiti iz igre..
|
Upravo o ovome se radi. Ljudi su ukapirali da je posredi borba s vetrenjačama, i jednostavno se opredelili za varijantu koja svima ide u prilog. Nažalost, a i ova ovde prepiska po mom mišljenju to potvrđuje, mi radije sugerišemo zaključavanje teme, nego razmenu stavova, a to je zapravo isto ono seme razdora koje jedne opredeljuje za odbranu neodbranjivog, a druge da veruju kako nije utopija to da će ljudi ipak shvatiti da je sloboda (deljenja) vrednija od samog autorskog dela. Vasino objašnjenje da jeste skidao sa neta, ali da nikada to ne bi aminovao kao nešto što je dozvoljeno, poštujem i razumem. Međutim, a evo i malo svog zanata da umiksam u priču, nije li "skidati" sinonim za ukrasti? To, ipak, nije tvoje (autorsko delo). Zašto ga onda uzimaš? Stvar potrebe? Ili toga da svi to rade? Ako je reč o pojavi simptomatičnoj za sve narode i sve društvene slojeve na svetu, ako je ona ultra-masovna i uspeva da se uzdigne čak i na nivo političkog pokreta tamo gde je ljudima piece of cake kupiti nečiji oriđiđi cd ili soft, nije li, najblaže rečeno, tvrdoglavo i neracionalno zastupati tezu kako je i dalje posredi kleptomanija i atak na nečije autorstvo? Mislim, široka tema. Pa šta? Ništa. 😊
Sent from my ME173X using Tapatalk