Pitanje jeste škakljivo, i, kao što napisah, unapred sam znao da će potaći kritičarski ton, pre svega, samih autora Ipak, ovo nije priča o meni.
Svako ima pravo da poentu razume kako hoće i da je razradi i preoblikuje shodno svom stavu, ali ovde stvarno nije važno koliko imam godina, i jesam li ikada snimio nešto u studiju, to objavio ili je ostao samo demo, i uopšte, kakav je moj doprinos u autorskom sazvežđu bilo koje vrste.
Ne ljutim se, samo mislim da nas takvo krivudanje odvraća od teme.
Tema je realnost i jedna od kontradiktornosti u njoj... ..u podnaslovu: "Postavljanje tuđe muzike nije ni zabranjeno ni dozvoljeno".
Naime, zabranjeno je kada te prijave, ali se smatra dozvoljenim kada niko nema ništa protiv.
Naravno, oni koji upload vide kao izričito nedozvoljenu radnju, najverovatnije nikada neće promeniti mišljenje o "taknuto-nemaknuto" situaciji, i to je ok. Poštujem. Ono što ne razumem je to što je ogromna većina nekada sigurno nešto skinula i koristila tuđe sa neta-a, bilo da je reč o softveru, muzici ili e-literatuti. Zar to nije kooperacija sa onima koji postavljaju tuđe, dakle, sa onima koji su se bez odobrenja autora osmelili da zajednici dele njegov/njen rad?
Ne znam. Neka svako donese zaključak po sopstvenoj savesti.