Pokusao sam po duzoj strani i nisam mogao da smestim namestaj
Ali, zarotirao sam setup za 180 stepeni, pa sad nije vise kod prozora nego kod ormara gde je bio pre, stavio po dva absorbera u uglovima skoro do visine plafona, po jedan iza svakog zvucnika, po jedan u uglovima na zadnjem zidu iza prozora, i za sada meni barem za rad, jedini major problem je nula na poziciji na slusanja na oko 105hz, cija je talasna duzina tacno oko 3.2 odnosno tacno onoliko koliko mi je soba siroka, predpostavljam da cu absorberima na prvim refleksijama da resim tu nulu...
Globalni utisak mi je da imam vise basa nego kod prozora, ali to sada ne mogu da izmerim da ne bih uzbudio komsije.
Samo da mi prve refleksije sa leve strane ne padnu tacno na ulaznim vratima, u tom slucaju ne znam sta cu da radim, moracu neko mobilno resenje da napravim ili nesto na vratima. Jel imate neku preporuku ? Da li bi usrafljivanjem absorbera od 10cm debljine na prvim refleksijama uticalo nesto ? S obzirom da nisam siguran da bi vrata mogla da mi nose 20cm debeo absorber, al sto pa da ne , pokusacu.