Quote:
Originally Posted by phil.milmax
Sto se tice brzine editovanja, Reaper je tu sigurno jedan od najboljih softvera. Pogotovo ako insalirate sws ekstenziju. Recimo za bubanj je stvarno sjajan. Mozete da detektujete tranzijente ili da postavavite treshold koji otvara i zatvara na odredjenoj jacini. Onda mozete da izaberete da vam na tim mestima ili uradi slice ili doda stretch marker. Nakon toga mozete da kvantizujete i dodate krosfejdove opcijom fill gaps.
Algoritmi za stretching su vrhunski. Imao sam u poslednje vreme jedno 10tak projekata gde mi je klijent trazio da stare fank matrice sinkujem na iskucan elektronski bubanj. Znaci krenes bit po bit. Roknes marker pa pomeris i tako celu pesmu. Bez problema sam odradio sve za kratko vreme i kvalitet zvuka se 99% nije razlikovao od orginala. Orginalne komande su tako namestene da bukvalno ne moras da pomeris ruku, a ako ti ne odgovara mozes da apsolutno sve prilagodis sebi.
Ono sto se na prvi pogled ne vidi u Reaperu je rezolucija kojom vizuelno prikazuje fajlove. Jako je detaljna i kada se na nju naviknes u nekim drugim softverima bude jako tesko da se radi.
|
Uuu editing bubnja sa stretch markerima u Reaperu je pesma, barem ja skoro da ga ne osecam taj stretch (plus uvek mozes da odaberes algoritam koji ti zvuci bolje), a uvek ga osecam u drugim softverima, pocnem da cujem zrno.
I da slazem se za waveform prikaz ako o tome govorimo.