Re: Reaper 5
Dosta minusa za reaper donosi midi editing. No ne znam kako je to u profi svrhe ali sve sto sam radio u c5 vrlo brzo sam stigao i u reaperu. Istina je da najvise vremena treba da pohvatas neke banalnosti koje jednostavno nisu tamo gdje bi kao trebale biti. Jedan primjer onaj jbni loop kad zelis razvuci midi traku da jos nesto dodas. Nikako naci dok slucanjo nisam naletio. No meni osobno bio je nedostatak sto nema nikakvih instrumenata integriranih i zato mi sad najvise odgovara mikskraft jer i tamo mogu sve isto a to je pretezno izrada midifajlova za kljave ili matrica koje sluze kao neka podloga za snimanje. .. Sto se pak prifi strane tice pricao mi kolega kako jako puno radi u reaperu koji mu je postao jednostavno....najprakticniji. No kad snima nikako, vec iskljucivo to radi u cubaseu. Naima veli da danas ljudi koji dođu malo znaju ali imaju ogromne prohtjeve. Kaze da je htio snimati u reaperu jednom ali su ga ljudi blijedo gledali kad su vidjeli taj prapovijesni izgled. Kaze tu je stao. A najzadovoljniji su ljudi kad popali sve silne lampice na raznim komponentama., neispravnim i neprikljucenim.. Ali svijetli sila ledica i to je zakon. Iako osim kompa koristi samo audio kartu. Bah.
|