View Single Post
Old 16-10-2016, 10:51 AM   #9
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Default Re: POMOC oko instalacije NI MASSIVE

vc++ je platforma za programiranje na windowsu, znaci sve nesto vece i ozbiljnije na windowsu npr. programi za multimediju, serveri, itd ce imati njega kao zavisnost i to tacnu verziju 2012, 2015 itd... sa druge strane vc++ ima kao zavisnost windows update pakove, sam pak je gomila nekih programa, i izmene dll-ova postojecih, onako vece tumbanje celog sistema

te lancane zavisnosti su delom zbog inkrementalnog razvoja cele platforme, u nekom trenutku odlucujemo sta staro vise necemo da podrzavamo, a sta novo ubacujemo, drugi motiv je da na taj nacin microsoft prisiljava korisnike da updateuju windows posto ih gomila to izbegava, i ja sam, jer uglavnom se svodi da treba da ispravljas sta on sjebe, on sam je ukljucen sheduled, i ono u panelu kad iskljucis update ne iskljucis windows update nego da li da prijavljuje update programa i drajvera koji to zahtevaju (ne znam napamet tacno), a za sam windows update moras rucno da disableujes 2 servisa i onda onaj panel se izgubi skroz

da se vratim na ovo, ti si instalirao vc++ koji vec, ali zavisnosti koje on vuce iz updatea ne nalazi tako da on stoji za ukras, tako da ces prvo da pogledas u panelu koji zadnji update pak je instaliran, i na osnovu error messageboxova da odredis koji vc++ ti je potreban, mozda moze 2015 za sve, i pre toga sve postojece vc++ da deinstaliras, i da instaliras potrebni update, pa onda vc++, jer ti nece dati da koristis sistem star 7 godina, a pretpostavljam da ti update nije bio iskljucen kako sam opisao (ona 2 servisa) i on je updateovao neku zavisnost i zato sad ne radi ono sto je radilo

malo sam konfuzno objasnio, valjda ces se snaci