View Single Post
Old 28-09-2016, 10:38 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Kako spojiti ovoliko vokala?

Quote:
Originally Posted by jocasrb View Post
Pozdrav Evo najzad da provalim za ovaj forum Vidim da ima sve i svasta, dosta je pomoglo, ali jedna stvar me interesuje sto nisam uspeo da nadjem ovde...Kako postici ovoliki broj vokala u isto vreme? Evo ga primer, od po meni muzickog genija:

Kanye West - Lost In The World
https://www.youtube.com/watch?v=ofaRvNOV4SI

Da li moze malo detaljnije objasnjenje? Kolko ja cujem (intro da se gleda samo) spazio sam glavni/mono vokal(mozda ima i na njemu neki preko) i plus 4 ukupno 'okolo'...(verovatno mi i nije tacna pretpostavka, ali jbg )

Da li je npr. bitno da li se snimao svaki glas (taj bek) individualno ili moze da se kopira, tj. dva se snime pa se kopiraju...da li se svaki nov vokal (ako se znaci svaki snima zasebno(kao u ovoj pesmi, ali pitanje je za i uopsteno)) mora na 'na svoj' nacin kompresovati, odraditi EQ, penovanje naravno svaki za sebe, i verovatno neki trik oko reverb-a i delay-a...? Autotjun je tu upotrebljen, to je irelevantno skroz
Konkretno u ovoj pesmi (pesmi?? ahhahaa..bas je lose..) najveci deo posla je odradio neki plug-in koji harmonizuje automatski pratece vokale. Bas se cuje.. i ima odozgo jedan (glavni) vokal sa Autotune-om opicenim do koske..da zavija ! Nikakva nauka, zvuci prljavo, itd. Nemam problem sa takvim plugovima ili vokoderima..ali ovde mi se ne svidja pesma (inace ne mogu da smislim K Westa).. A ako hoces prave pratece vokale - MORA da se peva svaki, nema kopiranja, jer ce ta kopija da bude identicna i nece se cuti..osim ako ne uradis mali de-tune..jako mali, dve kopije, jedna gore, jedna dole..efekat kao stari harmonizer..pa ih mozda malo pomeris napred / nazad..milisekunde su u pitanju... i tako to..kad se peva, cak i ako je isti covek..svaka verzja je malo razlicita, pa kad se sloze..zdebja se...
DaBear is offline   Reply With Quote